ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΑΟ – ΕΟΠΥΥ

Τη Τετάρτη 24/01/2018, στα κεντρικά γραφεία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Οργανισμού, κύριο Σωτήριο Μπερσίμη, παρουσία εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν μέλη των διοικητικών συμβουλίων όλων των Πανελλήνιων συλλόγων της χώρας κατόπιν προσκλήσεως της Π.Ε.Ο.Ο. Η Ελληνική Ακαδημία Οπτομετρίας, αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα του θέματος και συμμερίζεται τις προσπάθειες όλων των συλλόγων. Στηρίζει και προωθεί με κάθε τρόπο τη μεταξύ τους συνεργασία καθώς και την κοινή δράση σε όλα τα σημαντικά θέματα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προχώρησε σε παρουσίαση του Οργανισμού και των αλλαγών που έχουν συντελεστεί σε αυτόν, ώστε να πειστούν όλοι οι παρευρισκόμενοι για τη φερεγγυότητά του. Επίσης, δεν μετακινήθηκε από την αρχική του θέση περί της υπογραφής σύμβασης. Από την άλλη πλευρά, οι εκπρόσωποι των συλλόγων του κλάδου απάντησαν αρνητικά, παραθέτοντας επιχειρήματα και προτείνοντας λύσεις που σκοπό έχουν τη προστασία του συνόλου των συναδέλφων.

Οι διαπραγματεύσεις για αυτό το φλέγον ζήτημα που απασχολεί όλους τους επαγγελματίες του χώρου συνεχίζονται, με την Ελληνική Ακαδημία Οπτομετρίας να στηρίζει και να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις.

Το ΔΣ της ΕΑΟ