Η 11η επιστημονική ημερίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Οπτομετρίας με θέμα “ΒΥΘΟΣΚΟΠΗΣΗ – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο Οπτικός Οπτομέτρης.” διεξήχθη τις 22 Απριλίου στο ξενοδοχείο Golden Age of Athens. Υπήρξε παρουσία πολλών οπτικών-οπτομετρών, φοιτητών και καθηγητών των ΑΤΕΙ Αθηνών και Αιγίου καθώς και οφθαλμιάτρων.

Οι ομιλητές ανέπτυξαν θέματα σχετικά με την φυσιολογική εικόνα του βυθού, τις διάφορες παθήσεις του αμφιβληστροειδή, διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, ρωγμές και αποκολλήσεις, παθήσεις του οπτικού νεύρου και της ωχράς κηλίδας, την επίδραση του καπνίσματος στην όραση και τέλος τα σύγχρονα απεικονιστικά μέσα εξέτασης της παθολογίας βυθού.

Στο τέλος της ημερίδας οργανώθηκε κλινικό φροντιστήριο με θέμα την άμεση και έμμεση βυθοσκόπηση. Χρησιμοποιήθηκαν άμεσα οφθαλμοσκόπια διαφόρων εταιρειών, αρκετές σχισμοειδείς λυχνίες με χρήση  φακών Volk  καθώς και έμμεσο οφθαλμοσκόπιο κεφαλής. Όπτικοί-Οπτομέτρες και φοιτητές οπτομετρίας είχαν την δυνατότητα να συνεργαστούν και με την καθοδήγηση έμπειρων επιβλεπόντων να μάθουν περισσότερα σχετικά με τις διάφορες τεχνικές βυθοσκόπησης, την ανατομία και τις παθήσεις του βυθού.

Τέσσερις από τις ομιλίες καθώς και το κλινικό φροντιστήριο ήταν εγκεκριμένα από το Βρετανικό General Optical Council για συνολικά 5 interactive CET πόντους.

Η Ελληνική Ακαδημία Οπτομετρίας έχει σαν στόχο την συνεχή βελτίωση των παροχών προς τα μέλη της και πιστεύει στην σωστή και συνεχή επιστημονική ενημέρωση του Έλληνα Οπτικού – Οπτομέτρη.