Αγαπητά Μέλη, 

την Κυριακή 1/10/17 έγινε η έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΑΟ παρουσίας μελών των ΔΣ όλων των συλλόγων (ΣΟΟΒΕ, ΠΕΟΟ, ΣΟΟΕ). Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα με εποικοδομητικές τοποθετήσεις από όλες τις πλευρές. Ήταν φανερή η κοινή ανησυχία για το μέλλον του επαγγέλματος και πάνω σε αυτό κληθήκαμε να λάβουμε αποφάσεις και να σχεδιάσουμε ένα κοινό πλαίσιο ενεργειών αντίδρασης. 

Σχετικά με το θέμα της υπουργικής απόφασης για τη βεβαίωση άσκησης του επαγγέλματος του Ο-Ο, αποφασίστηκε σε πρώτη φάση να γίνει προσπάθεια επαφής με το υπουργείο υγείας και τον υπουργό για ενημέρωση – συζήτηση και διευκρινίσεις γενικές και ειδικές πάνω στον όρο εποπτεία και άλλα σημεία. Θα κατατεθούν επίσης από εμάς σχετικές προτάσεις οι οποίες θα έχουν συνταχθεί και συνυπογραφεί από όλους τους συλλόγους. Η ΕΑΟ κατόπιν ψηφοφορίας των μελών της αποφάσισε και μελετά περαιτέρω κινήσεις σε συντονισμό με όλους τους συλλόγους.

Έντονη ανησυχία υπάρχει επίσης για το θέμα της συγχώνευσης των τμημάτων των ΤΕΙ. Η ΕΑΟ παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι έτοιμη να στηρίξει κάθε δίκαιο αίτημα που εξελίσσει και εδραιώνει το επάγγελμα του οπτικού οπτομέτρη. 

Ανανέωση ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ

Παρακαλούνται τα μέλη που δεν έχουν ανανεώσει τις συνδρομές τους να το πράξουν στο επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα. Η συμμετοχή σας την παρούσα χρονική στιγμή καθώς και η οικονομική σας ενίσχυση είναι ιδιαίτερα σημαντική. Για ενημέρωση σχετικά με τις οφειλόμενες συνδρομές μπορείτε να καλείται την γραμματεία της ΕΑΟ στο τηλ. 210 8085051 (10:00 με 14:00) ή μέσω e-mail info@eao.gr 

10η Ημερίδα & ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΑΟ – Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Η 10η Επιστημονική Ημερίδα της ΕΑΟ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19/11/17 στα πλαίσια της έκθεσης του Συλλόγου Εισαγωγέων Οπτικών Ειδών HELMO στις εγκαταστάσεις της HELEXPO. Το θέμα της ημερίδας αφορά στη ραγδαία ανάπτυξη της μυωπίας παγκοσμίως και τους τρόπους αντιμετώπισής της από τον Οπτικό – Οπτομέτρη.

Αμέσως μετά την ημερίδα θα γίνει ΓΣ και εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της ΕΑΟ όπως γίνεται ανα διετία. Όσοι επιθυμούν να βάλουν υποψηφιότητα για το ΔΣ της ΕΑΟ θα πρέπει να αποστείλουν εγγράφως το αίτημα τους μέχρι την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017.

 

Το ΔΣ της ΕΑΟ 

Ενσωματωμένη εικόνα 1